KIDS Workshops - Jij doet toch zeker ook mee?

Op zondag 14 juni 2015 organiseert Stichting Buitenevenementen Valkenburg aan de Geul voor de 6e keer het Nederlands Kampioenschap Living Statues. Één categorie bestaat uit de ‘Kids Statues’. Voorafgaand aan het evenement zijn er gratis workshops te volgen voor de jeugd ter voorbereiding op hun deelname aan het NK Living Statues. Jij doet toch zeker ook mee?

Vanaf 2015 zullen deze Kids workshops in een vernieuwde vorm gegoten worden. Alle basisscholen in de Gemeente Valkenburg aan de Geul zijn aangeschreven waarbij hen de mogelijkheid is aangeboden om een gratis workshop Living Statues te krijgen op de eigen locatie. De twee scholen waarop de introductieworkshop zal plaatsvinden op 20 maart is Basisschool Vilt en Basisschool Heilig Hart Sibbe. Deze workshop wordt verzorgd door niemand minder dan Afke Westdijk, zelf meerdere malen in de prijzen gevallen als professioneel Living Statue tijdens vele internationale festivals. Tevens is ze de bedenkster van de huidige Nederlands- en Wereldkampioen ‘De Verwondering’.

Met deze workshop maken basisschoolleerlingen kennis met de Living Statue kunstvorm en worden hen de basisvaardigheden aangeleerd. Wanneer er vervolgens interesse is om mee te doen aan het NK Living Statues op 14 juni, kan er inschreven worden voor de gratis vervolgworkshops op woensdagmiddag 25 maart en woensdagmiddag 27 mei die gegeven worden op het Stella Maris College in Valkenburg. Tijdens deze workshops worden de basisschoolleerlingen en leerlingen van het Stella Maris College verder voorbereid op een deelname aan het NK Living Statues en wordt hen geleerd over het bedenken van een act met bijbehorend kostuum & grime. Bij voldoende interesse van leerlingen die nog geen introductieworkshop hebben gevolgd, zal op het begin van de vervolgworkshop op 25 maart ook nog aandacht besteed worden aan de basisvaardigheden.

Met de workshops maken ze hun eerste stappen richting een optreden tijdens het NK Living Statues 14 juni in Valkenburg dat misschien wel uitmond in een optreden tijdens het WK in Arnhem en hen laat uitgroeien tot een echte ster. Ferry Doedens, bekend van diverse RTL-programma's begon bijvoorbeeld ook als Kids Statue en werd in 2006 winnaar in de categorie Kids Statues!

Ik doe mee!
Inschrijven voor de vervolgworkshops en tevens voor deelname aan het NK Living Statues in de categorie Kids kan door het sturen van een e-mail met je naam, adres, leeftijd en de naam van je school naar
romy.biermans@valkenburgpromotion.nl

Flyer Kids Workshops 2015 - Voorkant Flyer Kids Workshops 2015 - Achterkant