Informatie

Nederlands Kampioenschap Levende Beelden in Centrum Valkenburg

Op zondag 10 juni 2018 organiseert Stichting Buitenevenementen Valkenburg aan de Geul voor de negende keer het Nederlands Kampioenschap Living Statues. Niet alleen professionals zullen hun nieuwe acts vertonen maar ook enkele, bijna professional, geven acte de présence.

Vanaf 13.00 uur zullen deze straatkunstenaars die gekomen zijn vanuit alle delen van het land hun talenten showen en het publiek vermaken met hun prachtige acts. Gestreden wordt er voor de titel Nederlands Kampioen en daarnaast zullen de allerbesten een uitnodiging ontvangen van het World Living Statues in Arnhem.

Parcours en Programma

De start van het parcours vindt plaats bij het sport en recreatiecentrum " de Polfermolen" gelegen nabij het Odapark. Vanuit de start wordt een aanlooproute aangegeven die leidt langs alle Living Statues door hartje Valkenburg. De route is door bezoekers te lopen vanaf 13.00 tot 17.00 uur.

In het nieuw gerenoveerde centrum van Valkenburg aan de Geul zal dit jaar de finale van het 9e Nederlandse kampioenschap plaatsvinden. Hier worden alle deelnemers in defilé om 17.30 uur nog eens gepresenteerd, waarna de jury de officiële uitslag bekend zal maken. Deze einduitslag komt niet alleen tot stand door een professionele jury, ook de mening van het publiek is van belang! Zowel bij de start als op het parcours zijn deelname formulieren met stembiljetten aanwezig, waarmee gestemd kan worden op het mooiste en beste levende beeld.

Amateur

Onder de groep amateurs kunnen nieuwe talenten (jong en oud) een leuk en vaak vertederend beeld geven zij hebben mogelijk een voorbereiding via een workshop gehad en kunnen naar hun idee een zelf uitgebeelde act weergeven. Kom kijken in het Odapark en laat u verrassen, spot hét nieuwe talent en maak ze blij.

Straattheater.

Op en rond het parcours zullen diverse vormen van straattheater te zien zijn, die uiteraard niet mededingen naar de titel maar wel voor het vermaak van het publiek een aangename afwisseling zullen zijn. Zo zijn er ladder-verplaatsers een enthousiaste interactieve act, waarbij gedreven mannetjes het publiek aan het werk zet en meeneemt in hun wereld. Verder zullen er Classic cars, automobiel historie met heroïsche pioniers in fraaie boliden op een non-verbale improvisatie van beeld, beweging en effecten te bewonderen zijn.

Bent u individueel of in groepsverband geïnteresseerd om deel te nemen als amateur in het Odapark, dan laat ons dit weten via e-mail info@nklivingstatues.nl voor nog meer info zie ook www.worldlivingstatues.nl